Разгадайте кода на криптоинвестициите: Систематичният начин за инвестиране в крипто активи

Инвестирайте в криптовалути чрез SIPs, за да разпределите инвестициите си, като намалите риска при инвестициите си в криптовалути. Това елиминира импулсивното вземане на решения и ви помага да се възползвате от осредняването на разходите

Локдауна през март 2020 г. парадоксално отвори пазара на криптовалути за огромен брой индийци.

През 2021 г. около два крола индийци инвестираха в криптовалути, дори когато цените достигнаха рекордни стойности. Много младежи и хора на хилядолетието скочиха на пазара с надеждата бързо да получат по-висока възвръщаемост. Изчислено е, че индийците притежават около 5,3 млрд. долара в криптоактиви, което е едно от най-високите нива в света. Нека разберем как индийците инвестират в криптовалути.

Модел на инвестиране на индийците в криптовалути

Правителството, което наложи данък върху печалбите от криптовалути, беше своеобразна благословия за инвеститорите, които се радваха, че имат поне някаква сигурност около данъците и сега могат да разберат данъчните последици от крипто сделките и могат удобно да подават данъчни декларации за своите печалби от криптовалути.

Борсите за криптовалути позволяват инвестиране в криптовалути чрез систематични инвестиционни планове или SIP. Можете да инвестирате малки суми пари ежедневно, ежеседмично или ежемесечно в криптовалути, подобно на начина, по който се инвестира във взаимни фондове. Например, борсите за криптовалути позволяват да инвестирате минимум 100 рупии на вноска по SIP във водещи криптовалути.


Хората, които инвестираха в криптовалути през 2020 г. и по-голямата част от 2021 г., инвестираха в еднократни суми. От друга страна, инвестирането в криптовалути чрез SIP ви позволява да разпределите инвестициите си, като по този начин намалявате рисковете.

Освен това SIPs елиминират импулсивното вземане на решения и ви помагат да се възползвате от осредняването на разходите, като се има предвид, че криптосделките са силно волатилни.

Много младежи започнаха да инвестират джобните си пари в криптосредиства с цел бърза печалба. Вероятно те са инвестирали редовно малки суми, въпреки че тогава борсите за криптовалути не предлагаха възможността за SIP. Въпреки това би било по-добре те да възприемат пътя на SIP, тъй като той ги предпазва от големи загуби, ако криптовалутите се сринат внезапно. Важно е да се отбележи, че криптовалутите са силно волатилни и все още не са напълно регулирани, поради което би било препоръчително да разберете напълно основната технология, свързана с криптовалутата, както и да не поемате никакви дългове, за да инвестирате в криптовалути.Leave a Reply

Your email address will not be published.